Nastavlja se priča o preminulom Sali, isplivali novi detalji

Nije smio voziti noću

Nastavlja se priča o preminulom Sali, isplivali novi detalji

Od nestanka aviona i smrti nesuđenog fudbalera Cardiffa Emiliana Sale prošlo je više od dva mjeseca, ali i dalje nisu u potpunosti jasne okolnosti koje su dovedele do tragedije.

Argentinac je, podsjećamo, poginuo u nesreći aviona kada se vraćao iz Nantesa u Cardiff nakon što je prethodno išao pozdraviti bivše saigrače, a nakon nekoliko dana njegovo tijelo je pronađeno 67 metara ispod površnice mora, dok se pilot i dalje vodi kao nestala osoba.

Dok se čeka da početkom naredne godine Agencija za civilno zrakoplovstvo Velike Britanije (AAIB) objavi potpuni izvještaj o nesreći, mnoštvo je informacija koje se pojavljuju u javnosti, a posljednje se tiču upravo 59-godišnjeg pilota Davida Ibbotsona.

Naime, britanski mediji objavili su kako je Ibbotson bio daltonista i da zbog toga nije imao dozvolu za letenje po noći, no svejedno pristao je da vozi Salu iz Francuske u Englesku preko La Manchea.

Dave Ibbotson nije ni trebao voziti Salu, jer je Wilie McKay, menadžer koji je sudjelovao u transferu, htio da avionom upravlja njegov pilot od povjerenja Dave Henderson. No, ovaj je iz nekog razloga ponudio Ibbotsonu da on preveze Salu plativši mu pritom troškove hotela na svoju karticu, pa su istražitelji u prvi mah mislili da je nestao on, a ne Dave Ibbotson.

Iza nestalog pilota je ostalo troje djece. Oni koji ga poznaju kažu kako je bio u dugovima, da je radio i kao vodoinstalater, a pilotirao u slobodno vrijeme, najčešće na privatnim pistama gdje je prevozio padobrance.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi