Majka Emiliana Sale se sprema da tuži Nantes i poručuje da želi da plate zbog svog nemara
Pravna bitka u ovom slučaju tek slijedi

Roditelji Argentinca žele da se slučaj ispita do kraja

Majka Emiliana Sale se sprema da tuži Nantes i poručuje da želi da plate zbog svog nemara

S. Pašalić

Porodica tragično nastradalog Emiliana Sale bi mogla pokrenuti tužbu protiv Nantesa zbog nemara.

Roditelji Argentinca su dobili pravne savjete da pokrenu tužbu nakon kobnog leta u kojem je Sala nastradao.

Oni razmatraju zahtjev za nadoknadu štete nakon što je avion u kojem je bio Sala 21. januara nestao iznad Engleskog kanala, a dvije sedmice nakon toga njegovo tijelo je pronađeno u olupini aviona i identificirano.

Agenti Willie i Mark McKay, koji su radili za francuski klub za posredovanje u poslu, priznali su da su organizovali Salin let.

Salina majka, Mercedes Taffarel, rekla je: "Za svojeg sina tražim pravdu. Neka pravda odredi je li došlo do nemara, ako je neko pogriješio neka plati."

Cardiff i Nantes su nedavno počeli borbu za novac od transfera Sale

Nantes je odlučio da se žali FIFA-i nakon što Cardiff nije ispoštovao rok za prvu uplatu od 5 miliona funti od transfera Emiliana Sale.

Prva rata od transfera argentinskog napadača koji je nastradao u avionskoj nesreći 21. januara trebala je da bude u utorak, ali je klub iz Premier lige odlučio stopirati isplatu dok se ne završi istraga o padu aviona i dok ne budu zadovoljni oko nedostataka iz ugovora.

Odšteta za Salu u iznosu od 15 miliona funti trebala je biti isplaćena u tri rate, a Nantes je 5. februara pisao Cardiffu tražeći prvu ratudo 20. februara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Klubovi su se kasnije složili produžiti rok za još jednu sedmicu, ali taj rok je prošao a iz Cardiffa nisu napravili nikakav potez.

Prema pisanju francuskog lista L'Equipe Nantes je kontaktirao FIFA-u kako bi donijela presudu u ovom slučaju.

Top Komentari

nijepoznat
niko drugi osim majka ,cijeli zivot uz djecu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi