Nastavlja se "rat": Griezmann "odgovorio" Atleticu!

Šta će biti s Francuzom

Nastavlja se "rat": Griezmann "odgovorio" Atleticu!

Admin Čaušević

Antoine Griezmann je još prije nekoliko mjesci javno saopštio da će na kraju sezone napustiti Atletico Madrid.

Sjajni Francuz je otkrio kako će biti plaćena njegova otkupna klauzula, ali to se još uvijek nije desilo.

Atletico je jučer izdao saopštenje u kojem je kritikovao Barcelonu i Griezmanna zbog nepoštovanja prema madridskom klubu.

"Barcelona se pojavila s prijedlogom da im pustimo Griezmanna, a da oni naknadno nama isplate otkupnu klauzulu. Naravno da smo takvu ponudu odbili. I Barcelona i igrač su pokazali nepoštovanje prema Atleticu i našim navijačima", rekli su iz madridskog kluba.

"Griezmann nas je 14. maja informisao da će otići na kraju sezone. Onda smo doznali da se on s Barcelonom dogovorio još u martu, u danima kada smo igrali u Ligi prvaka protiv Juventusa. Pregovarali su od februara. Od igrača očekujemo da se pojavi na pripremama", naglasili su iz Atletica.

U međuvremenu stigao je i odgovor Griezmanna koji je rukovodstvu Atletica saopštio da se neće pojaviti na sutrašnjoj prozivci.

Kako je istakao odlični napadač je zbunjen i razočaran zbog svega što se desilo posljednjih dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naglasio je kako bi eventualni dolazak kod njega izazvao veliki stres jer se već oprostio od saigrača i navijača.

Ko želi angažovati Griezmanna morat će platiti 120 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi