Nastavlja se sunovrat Azzurra na FIFA-inoj rang listi

Reprezentaciju Italije prestiže i Tunis

Nastavlja se sunovrat Azzurra na FIFA-inoj rang listi

Italija se nije uspjela plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pa će prvi put nako 1958. godine propustiti jedan Mundijal. Ipak, poput velikog broja svjetskih selekcija i Azzurri su proteklih dana odigrali dva prijateljska susreta.

Na Etihadu ih je Argentina savladala rezultatom 2:0, dok su izabranici privremenog selektora Di Biagija sinoć remizirali sa Engleskom (1:1).

Nakon posljednjih prijateljskih susreta Italija će zabilježiti novi pad na FIFA-inoj rang listi. Ovaj put će Azzurri pasti za dodatnih šest pozicija, pa će nakon ažuriranja liste biti na 20. mjestu.

Reprezentaciju Italije će tako prestići Tunis, Urugvaj, Engleska, Meksiko, Hrvatska i Holandija.

Njemačka je i dalje na vrhu liste najboljih svjetskih selekcija, a prate je reperezentacije Brazila, Belgije, Portugala i Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi