Remi nogometašica Širokog Brijega i Iskre u derbiju kola

Prva liga FBiH - grupa Jug

Remi nogometašica Širokog Brijega i Iskre u derbiju kola

S. Mlaćo

Nogometašice bugojanske Iskre nastavile su sa sjajnim partijama  u Prvoj ligi FBIH grupa Jug. Danas su Bugojanke gostovale nogometašicama  Široko Brijega te odigrale veoma dobar meč koji je završio podjelom bodova, bilo je  1:1.

Bio je to derbi drugog dijela sezona između trećeplasirane i prvoplasirane ekipe na tabeli, a domaće su povele već u trećoj minuti kada Julija Kvesić dobro šutira,a  lopta od stativu odsjeda iza golmanice Iskre Arnele Begić.

Bugojanke su izjednačile u 27. minuti kada udarac Elme Basare uz pomoć nesigurne golmanice Širokog Brijega Matee Pavković odlazi u gol domaćih nogometašica, za ispostavit će se kasnije i konačan rezultat ovog duela.

U drugom poluvremenu veoma zanimljiv meč u kojem su priliku za pobjedu imale obje ekipe, a neriješen rezultat sigurno je i najrealniji ishod ovog meča koji je pokazao da je ženski nogomet u našoj zemlji u velikoj ekspanziji što su danas u Širokom Brijegu potvrdili  svi akteri ovog susreta.

ŽNK Široki Brijeg: Pavković, Ljubić, Stojanović, Musa, Boban, Glavota, Mikulić, Vuletić (83. Šakić), Kvesić, Zovko(46.Marušić), Lasić (46. Bilać). Trener: Ivan Kvesić.

ŽNK Iskra Bugojno: Begić, Bašić, Hadžo, Mešić, Redžić, Basara, Koluh, Forić (90.Haračić), Behrem, Abadžija, Jusić. Trener: Salim Duraković. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti