Nastup Begovića u nedjelju doveden pod upitnik
Foto: EPA

Chelsea ulaže žalbu zbog kartona

Nastup Begovića u nedjelju doveden pod upitnik

S. Bošković

Chelsea će se žaliti na na kaznu protiv Thibauta Courtoisa, koju je dobio nakon crvenog kartona zarađenog u subotnjom duelu protiv Swansea Cityja.

Reprezentativac Belgije crveni karton dobio je nakon što je u kaznenom prostoru srušio napadača Labudova, Gomisa u prilici za postizanje pogotka. 

Courtoisa čeka kazna od jednog meča neigranja, što bi značilo da on ne bi nastupio u nedjelju, u važnoj utakmici protiv Manchester Cityja. Saslušanje u vezi  ovog slučaja bit že održano u utorak.

Neigranje prvog golmana Chelseaja bilo bi odlično za sve fanove Asmira Begovića, jer bi to značilo da bi naš golman stajao između vratnica londonskog tima u susretu Plavaca i Građana. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sjajni golman naše reprezentacije u igru je ušao nakon crvenog kartona, i unatoč tome što nije uspio odbraniti penal, bio je sjajan, te je jedan od najzaslužnijih što gosti iz Velsa nisu odnijeli sva tri boda sa Stamford Bridgea.

Susret je završio 2:2.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.