Pao je veliki potpis u Manchester Cityju

Ake produžio ugovor

Pao je veliki potpis u Manchester Cityju · Zvanično

Eldar Ganibegović

Nije stigao iz nekog drugog tima, ali jeste veliko pojačanje. Manchester City danas je objavio da je produžen ugovor s Nathanom Akeom.

Manchester City je produžio ugovor Nathanu Akeu do ljeta 2027. godine. To je tim s Etihada i zvanično potvrdio.

"Tako mi je drago što mogu produžiti ugovor s ovim sjajnim klubom. Prošle su nevjerojatne tri godine i jedva čekam vidjeti što će nam donijeti sljedeće četiri godine", napisao je Ake na Instagramu.

Nathan Ake je prešao u Manchester City u ljeto 2020. iz Bournemoutha za 45,3 miliona eura. Od dolaska na Etihad, nizozemski centralni defanzivac je u dresu Građana skupio 81 meč i postigao sedam golova, za tri sezone.

Oglasi

Međutim, u nedavno završenoj sezoni, Ake je postao neprikosnoveni starter u početnoj postavi Pepa Guardiole, a bio je starter i u finalu Lige prvaka. 

Ake je prošle sezone odigrao 41 utakmicu za City u svim takmičenjima i osvojio trostruku krunu s ovim klubom.

Inače, Nathan Ake je u svojoj karijeri igrao za mlade timove Chelseaja (49 utakmica, 4 gola, 4 asistencije), Chelseajev seniorski tim (17 utakmica, dvije asistencije), Reading (5 utakmica), Watford (28 utakmica, jedan gol) i Bournemouth (121 utakmica, 11 golova, 6 asistencija).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za njegove usluge interes je pokazivao Jose Mourinho koji vodi Romu, ali takav transfer u ovom momentu, ruku na srce, bilo je nerealno očekivati. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi