Premiership je svjedočio najgoroj utakmici jednog fudbalera: Ovakva katastrofa se ne pamti

Tri greške Nathana Collinsa za tri gola

Premiership je svjedočio najgoroj utakmici jednog fudbalera: Ovakva katastrofa se ne pamti

M. Šljivak

Wolverhampton je kao gost u 19. kolu Premiershipa savladao Brentford s 4:1, a razlog teškog poraza domaći mogu lako naći. To je 22-godišnji defanzivac Nathan Collins koji je poklonio tri gola rivalu.

Irac Nathan Collins odigrao je jednu od najlošijih defanzivnih predstava u historiji Premiershipa. 22-godišnji štoper napravio je tri velike greške i pomogao je Wolverhamptonu da razbije njegov Brentford s 4:1.

Naopako za nesretnog Collinsa je krenulo u 14. minuti. Pokušao je vratiti loptu golmanu nakon što je Brentford krenuo s centra po primljenom golu i uslijedila je katastrofa.

Sve je dobro pratio Koreanac Hwang Hee-Chan. Uspio je doći do lopte prije Flekkena i pogodio je za povećanje prednosti Wolvesa na 2:0.

U 28. minuti je ponovo Collins na sceni. Ponovo je odigrao katastrofalan pas, lopta mu je presječena i akcija je završila drugim pogotkom Hwanga za 3:1.

Oglasi

Da nesreća nikad ne dolazi sama pokazuje scena iz 79. minute. Noć za zaborav za irskog fudbalera zaključena je još jednom kardinalnom greškom pri dodavanju i pogotkom Bellegardea za konačnih 4:1.

Interesantno je svakako da je Nathan Collins u Brentford stigao upravo iz Wolverhamptona. Proteklog ljeta je plaćen gotovo 27 miliona eura. Godinu dana ranije Wolvesi su ga doveli iz Burnleya za 24.3 miliona eura.

Naravno, nakon ovako loše partije protiv tima u kojem je igrao prošlu sezonu, definitivno će biti dosta komentara jer ne dešavaju se ovakve scene svaki dan.

Za svoju 'izvedbu' večeras irski defanzivac je nagrađen ocjenom 4.9. Kako je igrao mogao je dobiti i nulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogledajte ove zaista bizarne poteze 22-godišnjeg fudbalera kojem bi nakon ovog meča samopouzdanje moglo biti poprilično poljuljano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti