Radije bi umro nego ih vodio: Postoji tim kojeg Pep Guardiola nikada ne bi trenirao

Manje sportski razlozi

Radije bi umro nego ih vodio: Postoji tim kojeg Pep Guardiola nikada ne bi trenirao

Edmir Škorić

Pep Guaridola (52) jedan je od najboljih svjetskih trenera, a trenutno svoje fudbalsko umijeće demonstrira vodeći Manchester City s kojim je prošle sezone osvojio tripletu.

Guardiola je bio na čelu jedne od najuspješnijih ekipa u historiji fudbala, kada je sa Barcelonom osvajao sve moguće trofeje, a pritom Katalonci igrali jedan od najljepših fudbala u kojem su svi uživali. Nakon toga je vodio Bayern, sada je u Manchesteru.

Pod njegovim vodstvom je City osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, FA kup i Svjetsko klupsko prvenstvo kao posljednji u nizu trofeja. Ove sezone ima oscilacija u igri i rezultatima Građana, ali pokušat će ipak da osvoje titulu, odnosno da istu odbrane, kao i da dođu ponovo do trofeja u Ligi prvaka.

Uveliko se govori o tome gdje će Pep nastaviti svoju veličanstvenu karijeru. Spominju se razne opcije, neki vjeruju da je došlo vrijeme da bude i selektor, ali ništa prije ljeta se neće događati.

Iako je uspješan trener, Marti Perarnau, čovjek koji je napisao Guardiolinu biografiju, tvrdi da on nikada neće dospjeti na klupu španske reprezentacije i otkriva zašto.

Oglasi

“Ne mislim da postoji sportski razlog zašto Guardiola ne može trenirati špansku reprezentaciju, ali postoji društveni. Mislim da postoji nekoliko društvenih razloga. Očito je da bi odbio biti selektor Španije i da takvo što nije moguće", poručio je Perarnau, pa pojašnjava:

"Značajan dio Španaca misli drugačije od Pepa i zato postoji velika prepreka, ali to je nešto društveno. Ne mislim da je to politički".

"Mislim da nikada ne bi mogao ući ni u planove Španskog fudbalskog saveza, ali iz istog razloga. To bi izazvalo nepotreban sukob za obje strane. Zašto biste htjeli upasti u tu zbrku? Tako ja vidim stvari." , rekao je Marti Perarnau, prenosi Marca.

Guardiola je ranije nagovještavao da bi volio da vodi reprezentaciju, no očito ne Španije.

“Sljedeći korak mogao bi biti treniranje reprezentacije, ako budem imao priliku. Moram se odmoriti nakon Cityja. Možda će to biti put koji izaberem. Volio bih biti selektor na Euru, Copa Americi ili Svjetskom prvenstvu.” , rekao je Guardiola 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Etihadu u svakom slučaju ne žele izgubiti Pepa, koji ima ugovor do ljeta 2025. godine. Pitanje je hoće li Katalonac ostati u Manchesteru i naredne sezone, no dosta toga moglo bi ovisiti o tome kako će se završiti aktuelna sezona.

Pep je tri puta osvajao Ligu prvaka, te je dva puta dobijao nagradu za najboljeg trenera godine. Sa Cityjem ima čak 16 trofeja, od čega pet titula Premier lige i Ligu prvaka.

Top Komentari

Culer
Znači ništa od ovoga nije rekao Pep.
1 0
user1676286668
Druže ćelavac bi za pare mater prodo....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi