Navijač Liverpoola skupio novac za večerašnje finale, pa isti dao za vlastitu sahranu

Posljednji dani života

Navijač Liverpoola skupio novac za večerašnje finale, pa isti dao za vlastitu sahranu

Edmir Škorić

Dave Evans je navijać Liverpoola koji je uštedio novac da bi išao na finale Lige prvaka, no u međuvremenu je saznao najgore moguće vijesti.

Ranije ove godine je Evans počeo da sakuplja novac da bi išao u Madrid vjerujući da će njegov Liverpool igrati finale 1. juna. Redsi su odradili posao na terenu, došli do finala, a Evans je sakupio 10.000 funti.

Dave je uštedio novac za putovanje života i rezervaciju hotela, ali su mu svi snovi uništeni jer mu je dijagnosticiran terminalni rak.

Dave, koji živi u Coventryju, svjestan je da broji posljednje dane, a izrazio je nadu da će preživjeti jedan od najvažnijih trenutaka u životu i da će makar iz bolničke postelje gledati večerašnje finale protiv Tottenhama.

Obraćajući se CoventryLiveu iz Novog Zelanda, njegova supruga Liz je rekla: "Prvo smo se preselili na Novi Zeland 19. decembra 2018., a 22. februara dijagnosticiran mu je rak žučnih kanala".

"Rečeno nam je da je nemoguće da preživi, a bez kemoterapije, on će imati samo nekoliko mjeseci života".

"Bio je to ogroman šok za nas jer nije bio bolestan unaprijed. Morali smo obaviti testove, skeniranje i medicinske preglede prije nego što smo ovdje emigrirali i tamo se ništa nije pojavilo, ali ga je počeo boljeti želudac i onda smo saznali da je bolestan", ispričala je.

Prije samo tri sedmice, Daveu je dano dvije sedmice života. Sada se svaki dan bori da ostane živ i da gleda utakmicu u subotu.

"Uspjeli smo uštedjeti 10.000 funti za putovanje u Madrid, ali to je sada plaćeno za Daveovu sahranu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi