Navijači Arsenala i Chelseaja u šoku kada su vidjeli gdje će biti smješteni na finalu EL

Dobili samo po 6.000 ulaznica

Navijači Arsenala i Chelseaja u šoku kada su vidjeli gdje će biti smješteni na finalu EL

E. Čaušević

Arsenal i Chelsea će za nekoliko sedmica put Azerbejdžana gdje će odigrati finalnu utakmicu Evropske lige.

Englezi su ove sezone u Evropi totalno izdominirali jer ćemo u Evropskoj ligi i Ligi prvaka gledati okršaje klubova iz Premiershipa. Što se tiče Evropske lige finale se igra u Bakuu, a sastaju se Arsenal i Chelsea.

Iako je do finala ostalo još nekoliko sedmica već su se pojavili prvi problemi kada je u pitanju organizacija ove utakmice. Naime, jučer je saopšteno da će navijači ovih klubova dobiti samo po 6.000 ulaznica.

No, ono što je još više iznenadilo fanove londonskih klubova jeste plan organizatora da ih smjeste na istoj tribini i to čak jedne do drugih. Ipak, nakon brze reakcije javnosti u Engleskoj shvatili su da to i nije baš moguće. Engleze je najviše razočarala činjenica da se sve vrti oko novca, a posebno finalna utakmica koja se igra u dalekom Azerbejdžanu.

Stadion u Bakuu ima kapacitet od čak 68,700 mjesta, te mnogi ne mogu da vjeruju da su navijači Arsenala i Chelseaja dobili svega po 6.000 ulaznica.

Borba za trofej: Karijeru će završiti susretom protiv kluba u kojem je stekao slavu i status legende

Osim što se radi o meču za trofej te što će ga igrati klubovi iz istog grada, posljednji put na golu, barem u profesionalnom fudbalu, će stajati i Petr Cech.

Sudbina je htjela da češki čuvar mreže svoj oproštaji meč igra protiv kluba u kojem je stekao slavu i status legende. Za njega će sigurno biti teško sakriti emocije nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Cech je na Stamford Bridgeu proveo punih 11 godina, gol Plavaca je branio od 2004. do 2015. godine. Za taj period osvojio je i pristojan broj trofeja.

Boravak u Chelseaju mu je obilježila i teška povreda glave zadobijena u septembru 2006. godine kada je u meču protiv Readinga zadobio frakturu lobanje zbog čega je do kraja karijere igrao sa zaštitnom kacigom.

Međutim, ni to ga nije spriječilo da u međuvremenu stekne reputaciju jednog od najboljih svjetskih golmana i godinama brani na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zenit karijere svakako je doživio 2012. godine kada je Chelsea postao prvak Evrope. Cech je u finalu protiv Bayerna odbranio penal Arjenu Robbenu u produžetku da bi u penal seriji "skinuo" još dva kaznena udarca.

S Plavcima je još osvojio četiri titule prvaka Engleske, četiri FA Cupa, tri Liga Cupa, četiri engleska Super kupa, te Evropa ligu 2013. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TipsterXO
Valjda Finalu Liga Evrope
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi