Navijači Arsenala uvjereni da stiže veliko pojačanje

Aubameyang na Emiratesu?

Navijači Arsenala uvjereni da stiže veliko pojačanje

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez ove zime mogao bi napustiti Arsenal, ali čini se da to više nije problem za londonski klub.

Alexisov ugovor ističe na kraju ove sezone kada će moći kao slobodan igrač napustiti Topnike, no jasno je da je u cilju kluba s Emiratesa da pokuša barem nešto zaraditi na njemu. Najveći interes za ovog igrača pokazao je Manchester City, no sigurno je da bi Građani bili sretniji da on dođe na ljeto bez obeštećenja.

Iako su navijači Arsenala bijesni na Alexisa što na ovaj način pokušava da napusti klub čini se da su se uspjeli malo smiriti. Naime, špekuliše se da su Topnici već našli zamjenu za Čileanca, te da bi na njegovo mjesto trebao doći Pierre-Emerick Aubameyang.

Pojedini navijači londonskog kluba već su sigurni da Gabonac stiže na Emirates, a samo je pitanje da li će se to desiti u januaru ili na kraju sezone. Koliko su uvjereni u to dovoljno pokazuju i poruke dobrodošlice za napadača Borussije Dortmund na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi