Navijači Atletica protiv dolaska Morate
Morata je bivši napadač Real Madrida i u Atleticovom dresu ga ne žele vidjeti najvatreniji navijači

Vrijeđali španskog napadača

Navijači Atletica protiv dolaska Morate

E. Škorić

Alvaro Morata prošao je ljekarske preglede i u toku dana će potpisati za Atletico Madrid.

Morata se nije naigrao u Chelseaju u posljednje vrijeme, a minute su sve manje kako je Maurizio Sarri došao. Chelsea se odlučio da kupi Gonzala Higuaina, pa je bilo i za očekivati da će Morata napustiti klub.

Londončani su ga poslali na posudbu u Atletico, koji ima pravo da otkupi njegov ugovor u narednih 18 mjeseci.

Ipak, dolazak Morate nije baš obradovao sve navijače Atletica, koji smatraju da bivšem napadaču Real Madrida nije mjesto na Metropolitanu.

Na stadionu su se pojavili transparenti "Ne želimo Realove otpatke i k..... sinove", "Ne treba nam Morata, već naša djeca"...

Pjevali su navijači Atletica i pogrdne pjesme na račun gradskog rivala, a pitanje je hoće li nakon svega Atletico ipak završiti transfer Morate.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Morata je, inače, od 2005. do 2007. bio član mlađih selekcija Atletika, od svoje 13. do 15. godine, ali je produkt omladinske škole Reala. Za Real je igrao četiri sezone, a kasnije je bio i član Chelseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi