Navijači Barce u šoku: Klub već zna ko će biti novi trener ako Valverde dobije otkaz

Nisu oduševljeni izborom

Navijači Barce u šoku: Klub već zna ko će biti novi trener ako Valverde dobije otkaz

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone još jednom su kiksali prošlog vikenda na domaćem terenu jer su odigrali samo 1:1 protiv Athletic Bilbaoa.

Katalonski klub odavno nije bio u većoj krizi što se tiče domaćeg prvenstva jer su već tri kola bez pobjede. Barca je na domaćem terenu remizirala protiv Girone i Athletic Bilbaoa, a između tih utakmica doživjeli su iznenađujući poraz kod Leganesa.

U španskim medijima se uveliko špekuliše da čelnici Barcelone nisu zadovoljni kako Ernesto Valverde obavlja svoj posao, te njegovim čestim promjenama u sastavu. Valverde i dalje ima podršku kluba, no jasno je da bi mogao dobiti otkaz ukoliko se nastavi kriza katalonskog kluba.

RAC1 je danas objavio da je Barcelona već odlučila reagovati u slučaju da Valverde dobije otkaz, te da imaju spremnu zamjenu. Navodno, Barca je u kontaktu s bivšim trenerom Arsenala, Arseneom Wengerom, te vjeruju da on može vratiti "lijep i lepršav" fudbal na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ono što je više šokiralo navijače Blaugrande jesu navodne informacije da je u tim pričama i Jose Mourinho koji baš nije u dobrim odnosima s klubom u kojem je nekada radio kao pomoćnih. Ipak, Valverde i dalje ima sve u svojim rukama, a da li će Barca morati tražiti novog trenera vidjet ćemo u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti