Navijači Barcelone se izvinjavaju Braithwaiteu zbog načina na koji su ga dočekali

Debitova za Katalonce, te ih podsjetio na Larssona

Navijači Barcelone se izvinjavaju Braithwaiteu zbog načina na koji su ga dočekali

Endin Čaušević

Danski napadač Martin Braithwaite za vikend je debitovao u dresu Barcelone u duelu protiv Eibara.

Katalonci su na krilima Lionela Messija slavili protiv Eibara sa 5:0, a u drugom poluvremenu šansu je dobio i Braithwaite koji je prije nekoliko dana pojačao Barcelonu nakon što je stigao iz Leganesa.

Braithwaite je odigrao sasvim solidno nekih 20-tak minuta, te je imao šansu da zabio gol kod 4:0, ali je golman Eibara odbranio njegov udarac.

Iako je dočekan na nož od prvog dana čini se da je Braithwaite uspio pokazati zbog čega ga je Barca dovela. Od njega se očekuje da bude džoker s klupe, a čini se da kvalitet za to itekako posjeduje.

Mundo Deportivo mu je čak posvetio tekst i uporedio ga s Henrikom Larssonom koji je nekada u Barceloni imao sličnu ulogu. Larsson je tada došao pred kraj karijere i bio je rezerva za Samuela Eto'oa, te je oduševio svojim igrama.

Navijači Barcelone vjeruju da bi Braithwaite mogao biti poput Larssona i mnogi su mu se izvinjavali što su ga dočekali na nož kada je potpisao ugovor prije nekoliko dana. No, da li će Dana baš uspjeti opravdati očekivanja ostaje nam da vidimo.

Image

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Pomalo djeco, pišu gluposti neke a pola ih se ne sjeća kakva je zvijerulja bio Larson.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi