Navijači bivšeg prvaka Evrope o angažovanju bh. golmana: "Prije će dovesti mene nego Begovića"

Iskusni čuvar mreže napušta Bournemouth

Navijači bivšeg prvaka Evrope o angažovanju bh. golmana: "Prije će dovesti mene nego Begovića"

A. Čaušević

Asmir Begović će gotovo pa sigurno tokom ljetnog prijelaznog roka promijeniti sredinu. Mogao bi ostati u Engleskoj, a nije isključeno ni da karijeru nastavi u nekoj drugoj zemlji. 

Begović se povezuje s prelaskom u Fenerbahčeom, Olympiakos te svojim nekadašnjim timom Stoke Cityjem. Interesantan je i Nottingham Forestu, prvaku Evrope iz 1979. i 1980. godine.

Bournemouth je već postavio cijenu za Begovića. Od zainteresovanih traže sedam i po miliona funti, što je manji iznos od onog kojeg su platili Chelseaju za njega.

Mišljenja popularnih Šumara na mogući angažman Begovića su podijeljena. Neki eventualno dovođenje bh. golmana smatraju punim pogotkom, dok neki misle da je njegov dolazak nemoguć iz finansijskih razloga.

"Imamo više šanse za dovođenje mene nego Begovića", komentar je Twitterša pod nikom Craig.

"U prošlosti smo povezivani s više vrhunskih igrača, a rijetko smo ih doveli. Begović bi bio previše dobar za nas", napisao je Greg.

"Da li ljudi stvarno misle da imamo šansi da dovedemo Begovića? Apsolutno nikakve šanse", poručio je Cameron Clark.

Begović: Sve ovo je frustrirajuće

Za Begovića je manjak utakmica ove sezone bio frustrirajući i to je bez ikakvih problema.

"Nisam igrao koliko sam želio ove sezone i to je frustrirajuće. Međutim, svi smo igrali za klub, silno smo željeli da izborimo opstanak i za nas je činjenica da ćemo igrati petu uzastopnu sezonu u Premier ligi veliko dostignuće", rekao je Begović.

Potom se bh. golman osvrnuo na priče o odlasku iz kluba. Po svemu sudeći, spreman je da ode.

"O tome ću razgovarati sa rukovodstvom kluba u narednim danima. U Engleskoj sam 16 godina. Odbacujem li mogućnost igranja van Engleske? Naravno da ne. To je nešto što me itekako zanima. Neću reći da mi je to trenutno prva opcija, ali neću je isključiti", istakao je Asmir Begović.

Inače, rođeni Trebinjac je ove sezone upisao ukupno 24 nastupa.

Top Komentari

Sejo1979
Ruku na srce ova godina mu je najgora bila otkako znam za njega stvrano je lose branijo cak su ga sa rezervne liste smakli boruc je rezervni njega nije ni bilo na zadnjoj utakmici neznam sta se dessva sa asmirom ali mu zelim od sveg srca da se sto.vrati u svoju formu sretno asmire gdje god da budes bije sljedece sezone
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi