Progovorio je i Asmir Begović: Frustrirajuće je!
Bh. golman će od naredne sezone vjerovatno nastupati za neku drugu ekipu (Foto: EPA)

Bh. golman nema ništa protiv odlaska

Progovorio je i Asmir Begović: Frustrirajuće je!

M. Šljivak

Asmir Begović će u ljetnom prelaznom roku vjerovatno potražiti novi klub.

Iskusni bh. golman izgubio je mjesto prvog golmana u Bournemouthu, ali se mora priznati da je branio veoma slabo, pa nije nikakvo čudo što se to desilo.

Za Asmira je manjak utakmica ove sezone bio frustrirajući i to je bez ikakvih problema.

"Nisam igrao koliko sam želio ove sezone i to je frustrirajuće. Međutim, svi smo igrali za klub, silno smo željeli da izborimo opstanak i za nas je činjenica da ćemo igrati petu uzastopnu sezonu u Premier ligi veliko dostignuće", rekao je Begović.

Potom se bh. golman osvrnuo na priče o odlasku iz kluba. Po svemu sudeći, spreman je da ode.

"O tome ću razgovarati sa rukovodstvom kluba u narednim danima. U Engleskoj sam 16 godina. Odbacujem li mogućnost igranja van Engleske? Naravno da ne. To je nešto što me itekako zanima. Neću reći da mi je to trenutno prva opcija, ali neću je isključiti", istakao je Asmir Begović.

Asmir Begović želja posrnulog velikana!

Menadžer Bournemoutha tima Eddie Howe poslao je Begovića na odmor još prije završetka sezone i gotovo da ne postoje šanse da bh. čuvar mreže ostane član ovog tima.

Klub već uveliko traga za njegovom zamjenom, a i 31-godišnji Begović se povezuje sa velikim brojem klubova.

U borbu za njegov potpis se uključio i posrnuli engleski velikan Nottingham Forest. Legendarni klub želi vidjeti Begovića u svojim redovima i smatraju da upravo on može donijeti dosta toga pozitivnog u redove Foresta.

Interesantno je svakako da ovaj klub ima istog vlasnika kao i Olympiacos sa kojim se Begović također povezivao. To je grčki biznismen Evangelos Marinakis i bit će zanimljivo na kraju vidjeti gdje će bh. golman završiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Nottinghama i Olympiacosa Asmir se povezuje i sa turskim velikanom Fenerbahčeom, te svojim nekadašnjim timom Stoke Cityjem.

Bournemouth je već postavio cijenu za Begovića. Od zainteresovanih traže sedam i po miliona funti, što je manji iznos od onog kojeg su platili Chelseaju za njega.

Promo

Oglasi