Stigao je još jedan dokaz da je Asmir Begović imao sezonu za zaborav u Premier ligi

Bh. golman bi ovog ljeta mogao napustiti Bournemouth

Stigao je još jedan dokaz da je Asmir Begović imao sezonu za zaborav u Premier ligi

S. Pašalić

Asmir Begović je imao razočaravajuću sezonu u ekipi Bournemoutha.

Iako je bh. golman u sezonu ušao kao prvi golman ove ekipe, nakon nešto lošije forme se početkom januara ove godine preselio na klupu i od tada je branio još samo u dvije utakmice.

Begović se vratio u utakmicama protiv Leicestera i Burnleya, ali je u te dvije utakmice primio pet golova, a mnogi su išli na njegovu dušu.

Da je imao lošu sezonu pokazuje i statistika prema kojoj je Begović bio golman koji je ove sezone napravio najviše grešaka koje su na kraju rezultirale da njegov tim primi gol.

Begovića žele klubovi iz Atine i Istanbula

Prema pisanju Daily Stara šansu Begoviću da oživi karijeru su spremni dati velikani iz Atine i Istanbula. Iskusnog Trebinjca bi u svojim redovima rado vidjeli Olympiacos i Fenerbahçe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ova dva kluba su izgubila primat u turskom, odnosno grčkom fudbalu, međutim za narednu sezonu imaju ozbiljne planove zbog čega na golu žele iskusnog golmana.

Begović ispunjava uslove za taj posao obzirom da je u engleskom Premiershipu, nezvanično najjačoj fudbalskoj ligi, upisao čak 252 nastupa.

Top Komentari

frank_leone
E vala smarate više i sa Begovićem i sa ovim "otpisan u klubu", "vjerovatno napušta klub", "sigurno napušta klub". Ako nemate ništa drugo pisati, nemojte ni vazda iste članke objavljivati. Hvala.
3 0
Chupy
David de Gea 4, a ko'fol jedan od najboljih golmana danasnjice, a Begovic 5 napravio. I nije neka razlika izmedju "najboljeg" i najgoreg.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi