Asmir Begović želja posrnulog velikana!
Asmir Begović je ove sezone u 24 nastupa u Premier ligi primio 47 golova i odigrao je vjerovatno najlošiju sezonu karijere (Foto. EPA)

Nottingham bi bh. golmana

Asmir Begović želja posrnulog velikana!

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović (31) gotovo će sigurno napustiti Bournemouth na kraju sezone.

Menadžer ovog tima Eddie Howe poslao je Begovića na odmor još prije završetka sezone i gotovo da ne postoje šanse da bh. čuvar mreže ostane član ovog tima.

Klub već uveliko traga za njegovom zamjenom, a i 31-godišnji Begović se povezuje sa velikim brojem klubova.

U borbu za njegov potpis se uključio i posrnuli engleski velikan Nottingham Forest. Legendarni klub želi vidjeti Begovića u svojim redovima i smatraju da upravo on može donijeti dosta toga pozitivnog u redove Foresta.

Interesantno je svakako da ovaj klub ima istog vlasnika kao i Olympiacos sa kojim se Begović također povezivao. To je grčki biznismen Evangelos Marinakis i bit će zanimljivo na kraju vidjeti gdje će bh. golman završiti.

Pored Nottinghama i Olympiacosa Asmir se povezuje i sa turskim velikanom Fenerbahčeom, te svojim nekadašnjim timom Stoke Cityjem.

Bournemouth je već postavio cijenu za Begovića. Od zainteresovanih traže sedam i po miliona funti, što je manji iznos od onog kojeg su platili Chelseaju za njega.

Begović je član ovog kluba postao 2017. godine, a plaćen je 10 miliona funti i bio je jedan od najbolje plaćenih fudbalera Višnjica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nottingham godinama pokušava da se vrati u društvo najboljih engleskih timova, gdje su posljednji put igrali 1999. godine. Forest je jednom bio prvak Engleske, dva puta je osvajao Ligu prvaka i FA Kup, a Liga Kup četiri puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi