Navijači Celtica zabrinuti: Šta ako ode Jozo Šimunović
Najtraženiji bh. reptezentativac ove zime: U Laziju Šimunovića vide kao moguću zamjenu za Stefana de Vrija

Mnoštvo klubova zainteresirano za stopera

Navijači Celtica zabrinuti: Šta ako ode Jozo Šimunović

Mediji u Škotskoj s posebnom pažnjom tretiraju mogući odlazak Joze Šimunovića iz škotskog Celtica. Corriero Dello Sport je objavilo da italijanski Lazio želi stopera reprezentacije BiH kako bi nadomjestio eventualni odlazak Stefana de Vrija za kojeg se otimaju mnogi, a ponajviše Liverpool. Lazio je tako postao četvrti klub u špekulacijama koji želi Jozu, nakon Burnleya, Crystal Palacea i Newcastlea.

Engleski klubovi navodno su spremni platiti devet miliona eura škotskom prvaku, no prema izvještajima s Otoka, navijači i tamošnji komentatori koji prate Celtic protive se odlasku Šimunovića i ostanku Dedrycka Boyate.

Kako se navodi, iako se nijedan nije proslavio u posljednje vrijeme, Celtic bi mnogo više izgubio kada bi pustio Šimunovića, jer osim što je "glavom i ramenima" iznad Boyate, ima tek 23 godine za razliku od Belgijanca koji je napunio 27.

Trener Celtica Brandan Rodgers već je angažirao Marvina Comppera (člana one slavne generacije Hoffenheima sa Ibiševićem, Salihovićem, Dembom Ba, Luizom Gustavom, Andreasom Beckom...), međutim komentatori ne smatraju da bi njegovo igranje u paru sa Boyatom garantiralo Celticu uspješnost. Sa Šimunovićem bi, mišljenja su, imali granitno "središnje partnerstvo".

Bivši igrač Manchester Cityja bio je katastrofalan uoči zimske pauze, pa bi bilo vrlo začuđujuće da Rodgers ostavi njega ili Erika Sviatchenka, a dopusti Jozi da ide. Rodgers još na sonu ima ponudu za Moussu Dembelea, no morao bi znati da prodajom ova dva vrijedna eksponata gubi šansu za dvostrukom tripletom u Škotskoj.

Kako bilo, Jozo Šimunović ove je zime, bar prema špekulacijama, najtraženiji bh. reprezentativac i do kraja prelaznog roka još ćemo se naslušati i načitati o njemu i njegovom napuštanju Celtica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi