Šimunovića očekuje poziv iz Rima?
U Italiji sve veći broj bh. nogometaša, a Šimunović bi se mogao pridružiti svom reprezentativnom kolegi Senadu Luliću ukoliko budu tačne priče o interesu Lazija

Lazio traži stopera

Šimunovića očekuje poziv iz Rima?

Edmir Škorić

Potencijalni bh. reprezentativac Jozo Šimunović i dalje čeka na rasplet situacije, a sve je izvjesnije da će napustiti Celtic.

Šimunović je u 2017. godine dobio poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali mladi stoper nije debitovao za Zmajeve i još uvijek se čeka da upiše prvi nastup za naš nacionalni tim.

U međuvremenu, njegova glavna okupacija je novi klub. Pošto je izgubio mjesto u startnih 11 Celtica, odlučan je da ode, a sve je veći broj ekipa koje su spremne da otkupe njegov ugovor.

Najviše ih dolazi iz engleske Premier lige, gdje navodno Šimunovića (23) žele Burnley, Crystal Palace i Newcastle. Radi se o izuzetno stabilnim engleskim timovima, ali mogla bi da dođe još uvjerljivija ponuda i to iz Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno je Lazio zainteresovan za bivšeg igrača Dinama, a to je objavio rimski novinar Mattia Deidda, koji kaže kako je Lazio već sad svjetan gubitaka u odbrani, pošto će De Vrij definitivno otići, pa je potrebna zamjena. Šimunović bi se tako mogao priključiti Senadu Luliću, koji će vjerovatno dati pozitivne komentare Laziju na račun Šimunovića.

Tako bi se već ovog mjeseca mogla pojačati kolonija bh. nogometaša u Seriji A, a mi bismo dobili novog učesnika u rimskom derbiju. Ove sezone je Šimunović odigrao 19 utakmica za Celtic, od čega devet u Premiershipu, a dosta dugo se mučio i sa povredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi