"Navijači Evertona traže da ih pustimo, ali mi želimo Cityju pokvariti slavlje"

Shane Duffy pred sutrašnji duel Brightona i Manchester Cityja

"Navijači Evertona traže da ih pustimo, ali mi želimo Cityju pokvariti slavlje"

Sutra ćemo svjedočiti raspletu borbe za titulu prvaka Engleske - Manchester City u zadnje kolo ulazi sa bodom prednosti nad drugoplasiranim Liverpoolom.

U slučaju pobjede Građana nad Brightonom Redsi ne bi mogli učiniti ništa da osujete izabranike Pepa Guardiole i ponovo bi ostali "kratki" u lovu na prvu titulu u skoro tri desetljeća.

Dok City bude igrao svoju utakmicu u Brightonu, Liverpool će na svom terenu odmjeravati snage sa Wolverhamptonom, pa je jasno da nas očekuje uzbudljiv zadnji dan sezone Premiershipa. Osim u slučaju da City rano riješi sve dileme oko pobjednika.

Ipak, u Brightonu će se potruditi da se to ne desi, a defanzivac ove ekipe Shane Duffy poručuje da on i njegovi saigrači žele pokvariti slavlje Građanima.

Inače, Duffy je ove sezone bio najbolji igrač Brightona koji je uspio izboriti opstanak u eliti.

"Svi igrači su željni da pokvare slavlje. Nekolicina navijača Evertona mi je slala poruke da ih pustimo, ali ja sam profesionalac. Nisam više u Evertonu. Sada sam u Brightonu i to je moj klub", izjavio je Duffy.

Duffy je prošao omladinsku školu Evertona i sam se deklasirao kao navijač ovog kluba, a sada je svjestan da može odigrati veliku ulogu u Liverpoolovom mogućem osvajanju titule prvaka Engleske. Nije potrebno podsjećati na rivalstvo Liverpoola i Evertona, ali 27-godišnji štoper želi odigrati najbolje što može i pomrsiti račune Cityju.

"Ne možemo se uvlačiti u rasporavu o tome da li ćemo nekima učiniti uslugu ili ne. Siguran sam da navijači Crystal Palacea nisu željeli da njihov tim pobijedi protiv Cardiffa prošlog vikenda i tako potvrdi opstanak Brightona, ali mi smo fudbaleri. Imamo posao koji moramo odraditi", nastavio je Duffy, pa, između ostalog, istakao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oni imaju igrače svjetske klase koji su sposobni nositi se s pritiskom, a ako ćemo iskreno, da im je neko ponudio priliku da za osvajanje titule igraju protiv Brightona sigurno bi je prihvatili. Ali mi želimo pobijediti jedan od najboljih timova na svijetu i učiniti ovaj klub ponosnim."

Sve utakmice posljednjeg, 38. kola Premiershipa se igraju u nedjelju od 16:00 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi
Ma i vama je sledecu sezonu noga iz Pl
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi