Navijači Hajduka slave potez Nihada Mujakića

Nakon crvenog kartona

Navijači Hajduka slave potez Nihada Mujakića

S. Grebović

Hajduk je u prvoj utakmici na Poljudu u drugom dijelu sezone savladao zagrebačku Lokomotivu rezultatom 1:0.

Susret je golom u 28. minuti riješio nigerijski napadač Samuel Eduok, kada je na trenutak pobjegao protivničkoj odbrani i rutinski zabio.

Splićani su bili nešto bolji rival, ali su gosti mogli do poravnanja u 86. minuti, kada je Albanac Myrto Uzuni izbio ispred Hajdukovog gola, ali ga je sa leđa oborio Nihad Mujakić i u svom debitantskom nastupu zaradio direktan crveni karton!

Bili su zadnje četiri minute ipak nekako izdržali i upisali novu pobjedu kojom su stigli do 41 osvojenog boda, devet manje od prvoplasiranog Dinama.

Iako je "pocrvenio" već u debiju, navijači Hajduka, bar ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, slave bivšeg stopera Sarajeva jer je prema njihovom mišljenju spasio čist gol gostiju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Bravo za Mujakića", "Svaka čast Mujakiću, spasio je čist gol Lokosa...", samo su neki od komentara popularne Torcide koja mu je tako pružila podršku nakon isključenja.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Mašina od igrača !!!!!
12 0
andi
isti ste vi i Željeznićar a i Sarajevo,mislim na navijaće,svršavate kada vambdovode u klub polovne komšijske igraće,pun ih Željo,puno ih Sarajevo,mislim na Hrvatske i Srpske igraće,ali kada uspije negdje Bošnjo po kom se obićno pišate onda ste kao vi bitni i omladinske škole,ne pišite gluposti i pomirite se da imamo gotovo sve komunistićke multi etnićke timove sa malo Bošnjaka i domaćih omladinaca,za razliku od Zvezda,Partizana,i cjele.Srbijanske kao i Hrvatske lige..Mujakiću sretno i nadam se da će osvjetlati obraz BiH nogometa u kome zaluta i poneki Bošnjak iz omladinskog pogona.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi