Navijači i simpatizeri NK Čelik obezbijedili klubu 50.000 KM na godišnjem nivou
Klub s Bilinog polja ima veliku podršku svojih navijača diljem svijeta

Akcija "12 igrač" traje dva mjeseca i nastavlja se u narednom periodu

Navijači i simpatizeri NK Čelik obezbijedili klubu 50.000 KM na godišnjem nivou

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik je nakon odlaska turskih "investitora", te velikih dugova koje su ostavili bio u veoma teškom položaju. Prijetilo mu je čak i gašenje, ali onda su u pomoć pristigli oni koji ga i najviše vole. Vjerovatno da nije bilo UG "Robijaši 1988" Zenica danas NK Čelik ne bi ni postojao. Oni su preuzeli klub u najgorem mogućem trenutku u historiji i za kratko vrijeme pokazali da se klubom može ophoditi domaćinski i bez ikakvog interesa.

Kao što smo ranije i pisali brojne pozitivne stvari uradila je trenutna uprava na čelu sa Denisom Mušovićem, ali i bivše rukovodstvo kluba sa Arminom Gafurovićem. Čelik raste iz dana u dan, a mnogi problemi se rješavaju i bit će riješeni u narednom periodu.

Dobar rad u klubu prepoznali su i navijači Čelika širom svijeta. Kako je klub danas objavio na svojoj oficijalnoj stranici u akciji naziva "12 igrač" za dva mjeseca koliko traje ova akcija 32 učesnika obezbjedilo je klubu prihod na godišnjem nivou od 50.400 KM.

Ovaj akcija svakako prerasta u jedan lijep program za klub, tako da se u narednom periodu očekuje i masovnija podrška kako svih navijača Čelika u Zenici, BiH, ali i inostranstvu, koji su i u ovoj akciji djelom pokazali da vole NK Čelik i kada je klub u teškoj situaciji.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

NK Čelik je od ove sezone učesnik Kantonalne lige ZDK, gdje je nakon prvog dijela sezone na prvom mjestu i vrlo je izvjesno da će naredne sezone igrati u Drugoj ligi-centar.

Pred Zeničanima je dugotrajan proces ozdravljenja kluba, ali čini se da ljudi koji vode klub s Bilinog polja upravljaju s njime onako kako se trebalo upravljati posljednjih 20-tak godina, kada su se i napravili ti dugovi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

macak_
Bravo, svaka cast.
15 0
dinass
Svaka cast na muci se poznaju junaci a politicarima zabranite ulaz na stadion i tuzite ih zbog spominjanja Celika u kampanji.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi