Navijači Juventusa De Ligtu ovo neće i ne smiju zaboraviti

Već pola godine igra pod bolovima

Navijači Juventusa De Ligtu ovo neće i ne smiju zaboraviti

E. Škorić

Iako su ga znali često i kritikovati, navijači Juventusa sada će itekako da cijene Matthijsa de Ligta.

Kada je nizozemski štoper došao iz Ajaxa, često je bilo pogrdnih komentara na njegov račun zbog nekih kikseva, ali on je u završnici sezone stisnuo zube i igrao sa povredom ramena, a operaciju je otkazao za kraj sezone, svjestan da ionako klubu nedostaje Giorgio Chiellini.

Dvadesetogodišnjak je i protiv Lazija bio uglavnom na visini zadatka, a nakaon utakmice se u svlačionici pored saigrača Meriha Demirala uslikao bez dresa kako bi se vidjelo u kojim uslovima igra.

Rame mu je bilo u zavoju, a njegov saigrač mu je stavljao led kako bi ublažio bolove.

De Ligt je već pola godine povrijeđen i još u januaru je trebao na operaciju, ali kako se upravo Demiral teško povrijedio, a već smo rekli da nema ni Chiellinija, Niozemac je odlučio da na hirurški zahvat ode tek na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rugani je umjesto De Ligta zaigrao s Bonuccijem u paru 7. jula protiv Milana i tada je bilo jasno koliko fali svojoj ekipi. Juventus je tada, podsjećamo, primio čak četiri gola u drugom dijelu i izgubio je 4:2.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti