Navijači Lazija rasističkim navijanjem zgrozili Italiju

Sramotno navijanje

Navijači Lazija rasističkim navijanjem zgrozili Italiju

S. Grebović

Fudbaleri Lazija uspjeli su da se plasiraju u finale Kupa Italije jer su u srijedu veče kao gosti savladali Milan u gostima sa 1:0.

Gol odluke postigao je Correa u 58. minuti susreta i tako svoj tim lansirao u finale ovog takmičenja gdje će im protivnik biti sjajna ekipa Atalante.

Okršaj ova dva tima su, između ostalog, obilježile i neke stvari koje nemaju pretjerane veze sa fudbalom. Nakon poznate prozivke Acerbija, kada su Kessie i Bakayoko prinijeli njegov dres kao trofej pred navijače Milana.

Dočekale su osvetu pristalice nebesko-plavih nakon što su Rossoneri eliminisani na domaćem terenu, a tokom čitavih 90 minuta mogle su se čuti teške uvrede na rasnoj osnovi na račun dvojice tamnoputih fudbalera Milana.

Čini se da problem sa rasizom postaje sve veći širom Evrope, a posljednju kaznu za ispade ove vrste UEFA je dodijelila Crnoj Gori i to zbog rasističkih povika prema tamnoputim igračima engleske reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi