Navijači Lecha pod policijskom pratnjom napustili Vogošću

Niko ne zna gdje idu

Navijači Lecha pod policijskom pratnjom napustili Vogošću

Adnan Beganović

Navijači poljskog prvaka Lecha pod policijskom pratnjom napustili su Vogošću, no u ovom trenutku se ne zna gdje ustvari idu.

Veliki navijački neredi zabilježeni su u Sarajevu i Vogošći dan uoči susreta 2. pretkola Lige prvaka između Sarajeva i Lecha.

Prvi navijački neredi zabilježeni su u centru grada u ulici Sarači, da bi se isti nastavili u Vogošći gdje je povrijeđeno 18 navijača, a čak 13 automobila je oštećeno.

MUP Kantona Sarajevo odlučio je navijačer Lecha izmjestiti iz Vogošće, no u ovom trenutku se ne zna na koje mjesto. Špekuliše se čak da bi oni mogli biti vraćeni u Poljsku, a da bi se večerašnji susret mogao odigrati i bez prisustva gostujućih navijača.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Međutim, još uvijek se radi samo o špekulacija i uskoro bi se po ovom pitanja mogle dobiti i zvanične informacije, no ono što trteba naglasiti je da danas nisu zabilježeni ni najmanji navijački neredi.

Za nadati se da će tako i ostati, te da će svi oni koji dođi na Koševo, a očekuje se dobro ispunjen najveći bosanskohercegovački stadion, uživati u dobroj igri obje ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.