Mnogi su Inzaghija ismijavali zbog jedne izjave - Sada je na korak da im svima začepi usta
Inter može osvojiti Ligu prvaka - Simone Inzaghi je vjerovao u to kada je malo ko.

Smjelo je to izjavio, a sada je korak do sna

Mnogi su Inzaghija ismijavali zbog jedne izjave - Sada je na korak da im svima začepi usta

Eldar Ganibegović

Treneru Intera funkcija je visila o tankoj niti, a sada je ponovo "na konju" zbog uspjeha u Ligi prvaka. Zbog jedne ranije izjave vezane za to takmičenje su mu se mnogi smijali, no sada već skoro svi šute.

Inter se nakon 13 godina ponovo plasirao u finale Lige prvaka. Još uvijek aktuelni viceprvak Italije je na korak do osvajanja titule prvaka Evrope, a preostala prepreka je supermoćni Manchester City.

Građani su u polufinalu s ukupnih 5:1 izbacili Real Madrid i 10. juna u Istanbulu će jedan od ova dva tima podići trofej namijenjen osvajaču Lige prvaka. 

Malo ko je vjerovao u Inter. Italijanski velikan našao se u grupi smrti zajedno s Bayernom, Barcelonom i Victorijom iz Plzena, te je uspio proći u osminu finala kao drugoplasirana ekipa.

Tamo ga je žrijeb spojio s Portom. Nakon tog žrijeba trener Intera Simone Inzaghi izjavio je da vjeruje da Inter može osvojiti Ligu prvaka, nakon čega je uslijedila masa podrugljivih komentara i malo ko je vjerovao osim njega.

Spretno i sretno Inter je s ukupno 1:0 izbacio Porto u dvije utakmice, da bi nakon toga u četvrtfinalu kartu u jednom smjeru uručili još jednom portugalskom velikanu, ekipi Benfice.

Oglasi

Polufinale prava romantika. U šest dana gledali smo dva Derbyja della Madonina, a Inter je oba puta i bez primljenog pogotka pobijedio ljutog gradskog rivala uz prelijep pogodak Edina Džeke u prvoj utakmici.

Inter je prvi meč golovima Džeke i Mkhitaryana kao nominalni gost riješio u svoju korist rezultatom 0:2, da bi u revanšu Lautaro Martinez bio čovjek odluke i pogodio je za minimalnu pobjedu od 1:0.

Najveći izazov sada tek slijedi, a to je finale. Manchester City je favorit, ali finale je finale i u jednoj utakmici sve je moguće, te se u Interu nadaju osvajanju nove titule prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šute sada svi koji su ismijavali spomenutu izjavu Simonea Inzaghija i čekaju 10. juni da vide konačan rasplet.

Inter bi ovu sezonu tako mogao završiti s tri trofeja u rukama. U januaru su odbranili trofej u superkupu Italije, šansu da to urade imaju i u kupu gdje će u finalu igrati protiv Fiorentine uz naravno potencijalnu titulu u Ligi prvaka. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Svaka cast ali… nesjecam se da je jedan tim imao laksi raspored u Ligi Sampiona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi