Navijači Napolija su danas bili bijesni na cijeli tim, ali su jednog igrača posebno ponizili

Nezadovoljni stanjem u klubu i rezultatima

Navijači Napolija su danas bili bijesni na cijeli tim, ali su jednog igrača posebno ponizili

S. Pašalić

Napoli je danas savladao Frosinone u gostima sa 2:0.

Mertens je doveo goste u vodstvo u 19. minuti, a Younes je golom u 49. minuti potvrdio pobjedu Napolitanaca s kojom su povećali prednost ispred Intera na osam bodova.

Ipak, ovo nije bilo dovoljno da smiri ultrase koji su protestovali protiv kluba i predsjednika Aurelija De Laurentiisa.

Niz velikih transparenta pojavio se oko grada Napulja u subotu navečer i nedjelju ujutro, a svi su imali istu poruku: "Carletto posljednji izabrani koji će odvesti navijače na put bez pravog projekta."

Iako je oko 2.500 navijača otputovalo u Frosinone blizu Rima na utakmicu, uključili su igrače u njihov protest zbog neuspjeha u Evropi i u Kupu Italije.

Kad je Callejon otišao baciti svoj dres u gomilu nakon posljednjeg zvižduka, navijači su bacili njegov dres nazad i nisu ga željeli zadržati.

Dok su navijači skandirali "Mi zaslužujemo više", igrači su otišli u svlačionicu, ali Dries Mertens je ostao da pita šta se događa.

Za Callejona je to bilo posebno neugodno jer je to bila njegova 300. utakmica u dresu Napolija.

"Iznenađen sam. Od tih igrača ne možete tražiti više u smislu truda i profesionalnosti", rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare.

"Projekat se nastavlja i možemo samo ići korak po korak. Ako navijači žele igrače koji zarađuju 10 miliona eura godišnje, to se neće dogoditi, ali možemo dovesti talentovane igrače koji mogu napraviti razliku. Ne razumijem svu tu negativnost", dodao je trener Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi