Navijači nisu oduševljeni: Argentina dobila novog kapitena

Messi nije dobio poziv

Navijači nisu oduševljeni: Argentina dobila novog kapitena

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine u narednom periodu igra dvije prijateljske utakmice, a protivnici će im biti selekcije Guatemale i Kolumbije.

Nakon neuspjeha na Mundijalu privremeni selektor Lionel Scaloni odlučio je napraviti nekoliko rezova u ekipi, te nije pozvao najveće zvijezde za predstojeće dvije utakmice. Kapiten Argentine bio je Lionel Messi, ali će se to promijeniti jer se igrač Barce nije našao na spisku.

Scaloni je pored Messija odlučio da neće za mečeve s Guatemalom i Kolumbijom računati na još nekoliko standardnih igrača jer mu je želja da mladi igrači dobiju šansu.

Zbog toga je morao izabrati kapitena za naredna dva meča, a njegova odluka se nije svidjela navijačima. Kapitenska traka pripala je Nicolas Tagliaficu koji nije baš oduševio na Svjetskom prvenstvu. Ipak, igrač Ajaxa će predvoditi svoj tim u naredna dva meča.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Meni je skroz OK ova nova Argentina. Dibala da bude "desetka", Ikardi da bude tzv "kiler". Tandem veznih iza Dibale budu Lo Selso i Paredes, štoperi Pecelja i Mori, na gol standardni golman Sosijedada Rulji...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije