Navijači opet skupo koštali Crvenu zvezdu

Stižu UEFA-ine kazne

Navijači opet skupo koštali Crvenu zvezdu

Već ranije su se pojavile informacije da je UEFA kaznila PSG i Manchester United zbog ponašanja navijača dva kluba na Old Traffordu, tokom prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Bez kazne nije prošla ni Crvena zvezda. Naime, Crvena zvezda je zaradila novu kaznu zbog svojih navijača i njihovog pjevanja "nedozvoljenih pjesama".

Zvezda je kažnjena zbog navijačkih pjesama tokom utakmice grupne faze LP protiv PSG-a i to sa 64.000 eura.

Inače, Zvezda je i ranije dobila kaznu zbog istog prekršaja svojih navijača, tokom prvog sudara sa PSG-om. Tada je beogradski velikan kažnjen sa 25.000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treba dodati i da je UEFA vodila istragu i protiv Chelseaja također zbog navijača i njihovog ponašanja tokom mečeva Lige Evrope.

Istraga se vodila zbog antisemitskih pjesama, ali se Chelsea javno izvinio i izgleda tako prošao bez kazne.

Top Komentari

Haroni
Ma ja UEFA i FIFA samo urucuju novcane kazne kako bi sebi napunili kasu, a iste se stvari desavaju desetljecima u pojedinim klubovima poput Zvijezde, Partizana, Hajduka etc. Sto je jos gore, u nasem prvenstvu se klubovi poput Sirokog, Zrinjskog, Borca itd maltene nagradjuju kad njihovi navijaci uvelicavaju ratne zlocince i isticujuci fasisticka obiljezja. Zalosno ali istinito nazalost.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi