Navijači Rangersa u euforiji, stiže dugogodišnja zvijezda Premier lige!

Dogovorena posudba

Navijači Rangersa u euforiji, stiže dugogodišnja zvijezda Premier lige!

Navijači Glasgow Rangersa s oduševljenjem su prihvatili vijest da će njihov klub uskoro angažovati vjerovatno najveće pojačanje u proteklih deset godina.

Slavni klub iz Glasgowa je u proteklom periodu prolazio brojne turbulencije, ali ove sezone se konačno vratio stazama stare slave, zaigrao u grupnoj fazi Evropske lige dok je u domaćem prvenstvu bodovno poravnat sa Celticom, o čemu je donedavno mogao samo sanjati.

Ako je vjerovati provjerenim izvorima iz Engleske, Rangers će uskoro ozvaničiti dovođenje Jermaina Defoea, proslavljenog engleskog napadača koji bi na Ibrox trebao doći na 18-mjesečnu posudbu.

Defoe (36) je trenutno član Bournemoutha u kojem se nije naigrao ove sezone. U Premier ligi je sakupio samo četiri nastupa i to svaki put sa klupe za rezerve, dok je jedine utakmice započinjao u Carabao Cupu.

Sky Sports piše da će Bournemouth zadržati pravo da vrati Jermaina Defoea na kraju sezone, ili eventualno na pola sljedeće sezone (januar 2020.).

Jermain Defoe je ponikao u Charltonu, a prvi transfer je napravio 1999. godine kada je prešao u West Ham. Potom je zaigrao za Bournemouth kao posuđen igrač, a onda se vratio u West Ham iz kojeg je 2004. prešao u Tottenham.

Iz Spursa je Defoe četiri godine kasnije otišao u Portsmouth, ali se već naredne godine vratio nazad na White Hart Lane gdje je proveo novih pet sezona. Poslije toga je igrao za Toronto, Sunderland i Bournemouth, čiji je član od ljeta prošle godine.

Defoe je u karijeri odigrao 57 utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao je 20 golova, a živa je legenda i Premier lige u kojoj je sakupio 496 nastupa uz 163 postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi