Navijači Reala će tek biti bijesni kada vide koliko je Bale ukupno koštao tim iz Madrida
Bale je od dolaska u Real 2013. godine zbog problema s povredama odigrao samo 225 utakmica za tim iz Madrida

Nestvarna cifra koju je tim sa Santiago Bernabeua platio za usluge Velšanina

Navijači Reala će tek biti bijesni kada vide koliko je Bale ukupno koštao tim iz Madrida

S. Pašalić

Gareth Bale je 2013. godine iz Tottenhama u Real Madrid stigao za 101 milion eura.

Međutim to se nije desilo, nego naprotiv, Bale ove sezone igra u katastrofalnoj formi zbog čega je na meti navijača Reala već duže vrijeme, a to se nastavilo i u posljednjoj utakmici kluba iz Madrida kada je Velšanin dobio salve zvižduka na svoj račun.

Prema računici španskog lista AS, Bale je do sada Real ukupno koštao oko 236 miliona eura. Pored 101 miliona za transfer tu je uračunata i plata Velšanina.

Bale je mnogo vremena proveo van terena zbog povreda pa je od 2013. godine odigrao 225 utakmica, a Španci su izračunali da je za svaku utakmicu dobio nešto više od milion eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najbolju sezonu je Bale imao odmah nakon dolaska u Real kada je postigao 22 gola u 44 utakmice, a najgora je bila sezona 2016/2017 kada je Bale odigrao samo 27 utakmica i dao devet golova.

Bale je imao svoje zasluge za osvajanje četiri naslova Lige prvaka, kao i osvajanja naslova u Primeri, Kup Kralja i tri UEFA Superkupa, ali se mora priznati da je ipak malo previše koštao Real u odnosu na ono što je pokazao na terenu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi