Navijači Sampdorije poludjeli zbog prodaje Zukanovića

Protest navijača slavnog kluba

Navijači Sampdorije poludjeli zbog prodaje Zukanovića

Odlazak Ervina Zukanovića iz Sampdorije prouzrokovao je veliku pobunu navijača ovog kluba, koji su uputili zvaničan protest.

Nakon Edera, koji se nalazi na pragu prelaska u Inter, Sampdoriju je večeras napustio i naš Ervin Zukanović, koji je također bio vrlo bitna karika u ekipi koju sa klupe predvodi Vincenzo Montella.

Obzirom da će Sampdoria gotovo sigurno u nastavak sezone ući mnogo slabija, te kada se tome doda tek 17. mjesto u Seriji A, jasno je da navijači nikako ne mogu biti zadovoljni razvojem situacije u njihovom klubu.

"Izigrali ste navijače da biste napravili zaradu. Sjećamo se sramnih riječi predsjednika, koji je obećao da neće biti prodaje najboljih igrača, već da će se samo kupovati. Umjesto toga, prodali ste Edera i Zukanovića i sada rizikujete ispadanje u Seriju B. Ovo je sramota", poručili su vjerni navijači kluba iz Genove.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvi čovjek Sampdorije Massimo Ferrero ima svega nekoliko dana da dovede alternative za ova dva fudbalera. Ukoliko to ne učini, Sampdoria će se približiti Seriji B, koja bi predstavljaja pravu katastrofu za ovaj slavni klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi