Duelom velikana počela sezona u Cvajti: HSV krenuo žestoko i pobijedio Schalke
Foto - Screenshot

Trijumf HSV-a u Gelsenkirchenu

Duelom velikana počela sezona u Cvajti: HSV krenuo žestoko i pobijedio Schalke

M. Šljivak

Nova sezona u Drugoj Bundesligi započela je u Gelsenkirchenu gdje su snage odmjeri Schalke i HSV, a na kraju su gosti iz Hamburga slavili pobjedu rezultatom 3:1.

Duel posrnulih velikana konačno je odigran pred publikom. Oko 20.000 navijača skupilo se na Veltins Areni, a na terenu se imalo šta vidjeti.

Schalke prvi dolazi do vodstva u ovom meču. Brzu kontru u sedmoj minuti u gol pretvara Terodde za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

HSV je imao veći posjed lopte. Izgledao je tim iz Hamburga mnogo bolje, a u 28. minuti su imali veliku šansu da izjednače.

Flick je skrivio penal, Robert Glatzel šutira, ali golman Schalkea Michael Langer brani njegov udarac.

Oglasi

Rezultatom 1:0 za Schalke se odlazi na odmor, a u nastavku gosti dolaze do preokreta i pobjede.

Glatzel u 53. minuti ovog puta koristi šansu i zabija za 1:1, da bi u 86. minuti vodstvo HSV-u donio Moritz Hayer pogotkom za 2:1.

Konačnih 3:1 za goste u 90. minuti postavlja Jatta i HSV je na odličan način ušao u novu sezonu u kojoj je jasan cilj povratak u Bundesligu.

Schalke također ima isti cilj, ali ako se po jutru dan poznaje, tim iz Gelsenkircehna će imati ozbiljnih problema da to ostvari.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

2. Bundesliga:

Schalke - HSV 1:3

Top Komentari

user1599499530
Ja slucajno pratim taj HSV od kako je ispao u cvajtu jer volim igrat kladionicu ...Oni nece da udu u bundes ligu iz meni nepoznatih razloga ali znam da su stalno prvi i sve deru i u zadnjih 10 kola se pocne nesto cudno desavat...
13 0
user1596620588
HSV, omiljeni klub još od 1994.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi