Navijači se uzalud protivili, Videoton promijenio ime

Boje ostaju iste, ali...

Navijači se uzalud protivili, Videoton promijenio ime

Mađarski šampion Videoton iz Szekesfehervara, kojeg ovdašnja javnost poznaje isključivo po onom nesretnom izbacivanju Željezničara iz polufinala Kupa UEFA 1985. godine i eventualno još po nekim popratnim sitnicama, od 1. jula ima novo ime.

Uprkos negodovanju navijača, čelnici kluba starog 77 godina zvanično su donijeli odluku pa je Videoton preimenovan u FC MOL Vidi.

Novo ime sastavljeno je od imena glavnog sponzora, mađarske naftne kompanije MOL koja predstavlja svjetskog giganta u svijetu te industrije, te od nadimka kluba "Vidi".

Za Videoton ovo nije prvi put da mijenja ime, daleko od toga. Osnovani su 1941. godine pod imenom Vadásztölténygyári SK, a zvali su se i Székesfehérvári, Parmalat, Fehervar...

Boje kluba su ostale iste, crvena i plava, dok je grb malo modifikovan. Prvu zvaničnu utakmicu pod novim imenom, MOL Vidi je odigrao jučer protiv Dudelangea (1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi