Mnogim Boysima lijepa jutra više neće svanuti, dvojica tvrde da su došli na kafu
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

41 navijač prebačen u zatvor

Mnogim Boysima lijepa jutra više neće svanuti, dvojica tvrde da su došli na kafu

Midhat Šljivak

Navijači zagrebačkog Dinama Bad Blue Boysi dobili su danas veoma loše vijesti. Ukupni 41 navijač upućen je u istražni zatvor i bit će raspoređeni u 16 različitih zatvora. Neki od uhapšenih su imali zanimljive izgovore kako su se našli među uhapšenim licima.

Čak 41 navijač Dinama koji su početkom sedmice napravili haos u Atini sproveden je u istražne zatvore širom Grčke.

Od 105 uhapšenih navijača njih 41 je izdvojeno i prepoznato kao sudionici velikih nereda u Atini u kojima je ubijen navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Tačno 102 Hrvata su iza rešetaka, uhapšena su dvojica grčkih državljana i jedan Albanac. Protivnih njih su pokrenuti postupci, a već danas je 41 Hrvat sproveden u 16 različitih zatvora širom zemlje i tamo će čekati suđenje.

Hrvatski državljani se u Hrvatskoj hapse na sve strane. Jedan od navijača je označen kao vođa Bad Blue Boysa, no on je to u izjavi porekao. Tvrdi da je došao iz Beča samo da bi gledao utakmicu.

Oglasi

Također, dvojica navijača tvrde da su nepravedno uhapšeni. Njihova odbrana je da su došli na odmor i da su se tog dana u Atinu zaputili na kafu, te da su tad privedeni od strane policije.

Oni su za sada u privremenom pritvoru za razliku od ostalih koji su završili u istražnom zatvoru i gdje će ostati do početka procesa.

Grupa od 41 navijača je razbijena na manje grupe. Osam će ih završiti u zatvoru Avlona, šest u Korydallosu, a u ostalim grupama koje će u druge zatvore bit će najviše tri zatvorenika.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Roditelji uhapšenih traže od hrvatskih političara da reaguju jer smatraju da im djeca neće imati pošteno suđenje, pogotovo u ovako teškoj situaciji.

Ono što je svakako interesantno je to da navijači Dinama širom Evrope imaju veliku podršku ostalih navijačkih skupina koje traže

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugovina
Eto roditelji su ih poslali hahahahah
1 0
enko
Roditelji se boje da nece biti posteno sudenje a jeli bilo posteno od roditelja da ih salju uprkos zabrani dolaska.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi