Navijači Tottenhama slavili gol Manchester Cityja sa gostujućim navijačima - Ubrzo je stigla kazna
FOTO: EPA

Ljudima iz kluba se to nije dopalo

Navijači Tottenhama slavili gol Manchester Cityja sa gostujućim navijačima - Ubrzo je stigla kazna

Esmer Oštraković

Sinoć su fudbaleri Manchester Cityja sa 2:0 slavili u gostima kod Tottenhama i tako praktično jednu ruku stavili na trofej prvaka Premiershipa.

Do vodstva igrači gostujuće ekipe stižu u 51. minuti nakon jako lijepe akcije. Asistenciju je upisao De Bruyne, a strijelac vodećeg gola za Manchester City bio je Haaland.

Nakon toga nevjerovatne promašaje imali su igrači Tottenhama koji će očito na kraju koštati titule njihove ljute rivale, igrače Arsenala. Najbolju priliku imao je Son u 88. minuti, kada je išao sam na Ortegu, ali golman Manchester Cityja brani njegov udarac.

Kazna za promašaj stigla je u prvoj minuti sudijske nadoknade vremena. Dosuđen je penal za goste, a siguran realizator je bio Haaland za 0:2 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Nevjerovatno je za svijet sporta bilo ponašanje navijača Tottenhama nakon što je njihov tim primio prvi gol na ovoj utakmici.

Oglasi

Najavili su bili domaći da će navijati za Manchester City, ali zapravo je malo ko vjerovao da će se to stvarno i desiti. Ali desilo se.

Prvo su navijači Tottenhama ustali i u glas počeli pjevati jednu jako zanimljivu pjesmu.

"Ustanite ako mrzite Arsenal", orilo se stadionom.

Nije tu bio kraj, nego su navijači Tottenhama čak odlučili i da slave zajedno sa navijačima Manchester Cityja.

Ubrzo je stigla "kazna" za pojedine navijače. Tačnije za njih dvoje. Naime, pojavili su se ljudi iz osiguranja koji su ih praktično izbacili sa stadiona jer su slavili gol protivničke ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, ovo dvoje navijača bili su kolateralna šteta jer je sigurno dosta veći broj navijača Tottenhama slavio gol Manchester Cityja.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi