Fešta u redovima Aston Ville zbog pobjede Cityja, a njihovoj najvećoj zvijezdi nije bilo ni do čega
Foto: Aston Villa

Zna se zašto Ollie Watkins nije slavio

Fešta u redovima Aston Ville zbog pobjede Cityja, a njihovoj najvećoj zvijezdi nije bilo ni do čega

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je u gostima pobijedio Tottenham sa 2:0 u došao na pole poziciju za osvajanje titule prvaka Engleske, a ovoj pobjedi obradovali su se i u Aston Villi jer su osigurali plasman u Ligu prvaka.

Utakmica u Londonu je bila u centru pažnje sinoć jer su Tottenham i Manchester City igrali zaostali meč 34. kola koji je vjerovatno odlučio prvaka Engleske za ovu sezonu.

City je uspio da slavi sa 2:0 i vrati se na prvu poziciju, te pred posljednje kolo Premiershipa koje je na rasporedu već u nedjelju od Arsenala ima dva boda prednosti.

U Arsenalu su se nadali da bi njihov najveći rival mogao da zaustavi Manchester City i pomogne im u borbi za prvaka, ali se to nije desilo.

Pored navijača Cityja pobjedi Građana sinoć su se posebno obradovali igrači i navijači Aston Ville jer je ovaj tim porazom Tottenhama osigurao odlazak u Ligu prvaka.

Igrači i stručni štab kluba iz Birminghama sinoć su organizovano pratili utakmicu iz Londona i naravno navijali za Manchester City, te nisu krili svoje oduševljenje nakon što je sudija svirao kraj utakmice.

Oglasi

Aston Villa je tako osigurala odlazak u Ligu prvaka što su igrači i treneri ovog tima srčano proslavili, no u centru pažnje našao se fudbaler koji baš i nije bio presretan zbog pobjede Tottenhama.

U pitanju je Ollie Watkins koji nije skakao od sreće kao saigrači nakon utakmice, te je ta fotografija postala hit na društvenim mrežama.

No, ubrzo je objašnjeno zbog čega se Watkins nije toliko radovao pobjedi Tottenhama. Naime, on još od djetinjstva navija za Arsenal i sinoć se nadao kiksu Tottenhama kako bi njegov najdraži klub u posljednjem kolu bio u dobroj prilici da osvoji titulu.

Ovaj 28-godišnjak je već četiri godine član Aston Ville u koju je za 34 miliona eura stigao iz Brentforda.

Jasno je da je sigurno sretan što će igrati iduće sezone Ligu prvaka s Aston Villom koja je ionako imala sve u svojim rukama i da je Tottenham pobijedio, ali nije mogao toliko da slavi kao ostali zbog činjenice da još od malih nogu navija za Arsenal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Watkins je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Aston Ville upisao 52 nastupa u svim takmičenjima te je dao 27 golova i upisao 13 asistencija i bez dileme se može reći da je bio daleko najbolji igrač ovog tima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi