Navijači već od 1. kola na bundesligaškim stadionima, ali uz četiri rigorozna pravila

Sjajne vijesti iz Njemačke

Navijači već od 1. kola na bundesligaškim stadionima, ali uz četiri rigorozna pravila

E. Oštraković

Danas je održan sastanak predstavnika Bundeslige sa predstavnicima svih klubova iz Bundeslige, kao i popularne "cvajte".

Odluka koja je donesena razveselit će sve navijače širom Njemačke, jer će se konačno moći vratiti na stadione.

Naime, već od samog starta nove sezone u Bundesligi, a početi će sredinom septembra, navijači će se vratiti na tribine uz četiri jako važna pravila.

Prvo i ključno pravilo je da do kraja godine neće biti gostujućih navijača širom stadiona u Njemačkoj, nego će pravo na gledanje utakmica imati samo navijači domaće ekipe.

Drugo pravilo tiče se navijanja, tačnije neće biti dozvoljeno stajanje i grljenje kako bi se pravila atmosfera, nego će navijači morati sjediti i pratiti utakmicu.

Točenje alkohola na stadionima u Bundesligi je do sada bila normalna pojava, ali to sada više neće biti slučaj, barem do 31. oktobra.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Četvrto pravilo tiče se samih klubova, a to je da će morati da čuvaju podatke o prodaji karata, ukoliko bi došlo do zaraze, kako bi nadležni mogli pratiti klastere.

Ostaje da vidimo kako će sve ovo funkcionisati u Bundesligi, te da li će i drugi savezi krenuti sa nečim sličnim u narednom periodu.

Top Komentari

ljiljan
A distanca?
1 1
E.Car
Ovo zadnje je i najispravnije, hoćeš da rizikujes, bujrum. Ali moraš dati podatke pa da znamo staviti u izolaciju sve koji su bili u tvojoj blizini. Samim tim si izolovao daljnje širenje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi