Šou Kramarića, sezona u Njemačkoj je završena

Odigrano zadnje kolo

Šou Kramarića, sezona u Njemačkoj je završena

E. Oštraković

Današnjim utakmicama spuštena je zavjesa na sezonu 2019/2020 u Bundesligi.

Odavno je poznato da je prvak ekipa Bayerna, a sada je konačno poznato i ko će igrati u Ligi prvaka, Evropskoj ligi, te ko će napustiti najviši rang takmičenja.

Krenimo redom. Timo Werner, novi igrač Chelseaja je na svom oproštaju u dresu Leipziga svom sada već bivšem timu donio pobjedu na gostovanju kod Augsburga. Leipzig je pobijedio sa 1:2, a oba gola postigao je Werner.

Hoffenheim je slavio na teškom gostovanju kod Dortmunda. Ova utakmica je bila sve samo ne teška, iako je to očekivano. Nevjerovatno je to da je sva četiri gola za Hoffenheim postigao Andrej Kramarić.

Union Berlin je na svom terenu pobijedio Fortunu Dusseldorf sa 3:0, te ih tako poslao i niži rang takmičenja.

Werder Bremen je ostavrio visoku pobjedu na domaćem terenu protiv Kolna, a bilo je čak 6:1. Visoku pobjedu ostvario je i Bayern na gostovanju kod Wolfsburga. Bilo je 0:4 za prvake Njemačke.

Kao što je već rečeno novi prvak je Bayern. U Ligu prvaka idu Borussija Dortmund, Leipzig i Borussija Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Grupnu fazu Evropske lige igrat će Bayer Leverkusen i Hoffenheim, dok će ekipa Wolfsburga ići u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Iz lige su ispali Paderborn i Fortuna Dusseldorf, dok će doigravanje za opstanak u ligi igrati ekipa Werdera iz Bremena.

Top Komentari

bistrik87
drago mi zbog Werdera valjda ce ostat u prvoj
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi