Navijači Wolvesa Sterlinga gađali bocom alkohola, centimetri spriječili tragediju

Imao je dosta sreće

Navijači Wolvesa Sterlinga gađali bocom alkohola, centimetri spriječili tragediju

S. Grebović

Igrači Wolverhamptona i Manchester Cityja sinoć su odigrali posljednju utakmicu 19. kola Premier lige u kojoj je viđen veliki preokret.

Bila je to zadnja utakmica ove runde koje je palo na Boxing day, tradicionalno kolo u Engleskoj koje se igra dan nakon Božića.

Meč na Molineuxu nam je ponudio sve što fudbalska ima. Crveni karton, promašen i ponovljen penal, prekoret od 0:2 do 3:2 i velika pobjeda domaćih u pretposljednjoj minuti je ukratko sažetak ovog sjajnog dvoboja.

Građani su tako doživjeli poraz koji ih na kraju može koštati titule, jer sada za vodećim Liverpoolom zaostaju velikih 14 bodova uz utakmicu više u odnosu na prvaka Evrope.

Opšte je poznato da za huliganizam u Engleskoj nema mjesta od čuvene tragedije na Heyselu kada je život izgubilo 39 osoba. Međutim i na Ostrvu je moguće vidjeti neke scene koje su svojstvene stadionima na Balkanu.

Igrala se 24. minuta kada je Mahrez oboren u kaznenom prostoru, a tek nakon konsultacije sa VAR-om sudija Taylor je pokazao na "kreč". Minut kasnije odgovornost na sebe je preuzeo Sterling čiji je šut odbranio Rui Patricio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Veliko slavlje domaćih pristalica brzo je preraslo u zvižduke nakon što je sudija donio odluku da se jedanaesterac ponovi zato što se portugalski golman kretao po gol liniji. Iz drugog pokušaja Sterling je bio precizan što je do ludila dovelo domaće navijače koje su reprezentativca Engleske gađale bočicom u kojoj je bio alkohol.

Srećom, promašili su ga za koji centrimetar i na taj način je spriječena tragedija. Nakon toga svaki kontakt sa loptom Sterlinga domaći su dočekali da još većim zvižducima, jasno davši do znanja da ubuduće nije dobrodošao na Molineux.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Pa oni imaju kamere kazu, valjda ce naci budalu koja je bacila flasu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi