Navijači Željezničara nezadovoljni izdanjem svojih ljubimaca

Na meti kritika i Slobodan Krčmarević

Navijači Željezničara nezadovoljni izdanjem svojih ljubimaca

Adnan Beganović

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar, u prvom susretu 2. pretkola Evropa lige odigranom na Grbavici poraažen je od kiparskog Apollona.

Iako su iz tabora Plavih nekoliko dana uoči susreta dolazile otpimistične izjave ispostavilo se da nisu imale pokriće.

Željezničar je u duelu sa Apollonom djelovao bezidejno, Krčamrevićeve "vratolomije" sa sporim veznim redom bez iole brzog i agresivnog igrača obile su mu se o glavu, a podatak da su Plavi prvi put u okvir gola gostujuće ekipe uputili udarac u 74. minuti dovoljno govori o njihovoj nemoći.

Istina, pogodak Krpića u posljednjim momentima susreta ostavio je kakvu-takvu nadu za prolaz dalje, no u igri Željezničara ukoliko se želi nešto uraditi na Kipru, morat će doći do korjenitih promjena.

Nezadovoljni su sinoć Grbavicu napustili i navijači Željezničara koji su svoje negodovanje iskazali i na društvenim mrežama.

"Željo odavno nije izgledao i igrao očajniji fudbal! Kakav trener možeš biti i držati Blagojevića na klupi, a u prvih 11 dijete koje je apsolutno nezrelo za ovakve utakmice i igra samo zato što je tatin sin.? U ovih par utakmice Željo nije imao niti jednu akciju...da se na terminu saberemo nešto bi makar slučajno odigrali... Katastrofa!"

"Ide avgust, kao po obicaju dovedite jos jedno 10 igraca....oborite vlastiti rekord, 40-ak što dolazaka, što odlazaka za jedan prelazni rok. Pred kraj sezone obavezno trenera promjenite pa opet nanovo. Ovo je bila katastrofa. Nikad, ali nikad lošiji Željeznicar nisam gledao."

"Bruka i sramota. U 90 minuta nisam vidio da smo četiri pasa odigrali od noge do noge, samo izbijaju loptu gore napamet, nema igranja nema pasova, nema se kome odigrati lopta osim nabiti napamet. Bruka i sramota".

"Žali Bože brojeva i plavih dresova koji su nekad znojem topili Muharemović, Gredić, Alihodžić, Mulaosmanović... kad pogledaš ko ih danas nosi. Jad i čemer šta je velikan sebi dozvolio, da kiparski klub izgleda kao Real Madrid za nas. Valjda će nekad doći bolji dani, nadam se. Volim te Zeljo!"

"Tužno je ovo gledati. Ovo je sve osim fudbala. Ovo je katastrofa od fudbala. Pa pitam se šta su oni radili na pripremama? I jel’ vi sad očekujete da dođe 7-8,000 ljudi na tekmu svaki drugi vikend?", neki su od komentara navijača Željezničara koji očito od svojih ljubimaca očekuju mnogo više.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

diCanio
portala i govana
16 4
criticos
biće bolje za 2 godine. polakooo
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi