Navijači Zenita na transparentu ispisali poruku Ukrajincu koji je napustio klub

"Hvala"

Navijači Zenita na transparentu ispisali poruku Ukrajincu koji je napustio klub

Edmir Škorić

Nogometaši Zenita danas su pobijedili Ufu sa 2:0 u meču domaćeg prvenstva, te su se učvrstili na prvom mjestu sa pet bodova prednosti u odnosu na Dynamo iz Moskve.

Ovu utakmicu navijači Zenita iskoristili su da se zahvale svom dondavnom članu Yaroslavu Rakitskom. Osim poruke, njemu su navijači skandirali, te izrazili veliko poštovanje.

Rakitskiy je defanzivac Zenita koji ima 32 godine, a Zenit je napustio kako bi pomogao Ukrajini u ratu protiv Rusije.

Rakitskiy igra za Zenit od 2019. godine. Ukrajinac je odigrao 108 utakmica, postigao sedam golova i upisao 15 asistencija.

On je samo jedan u nizu Ukrajinaca koji su otišli iz Rusije, a ovu zemlju sada napuštaju i drugi sranci koji se ne osjećaju više sigurno. FIFA je navodno odlučila napraviti promjene, pa će dozvoliti stranim igračima iz ruske Premier lige da mogu bez odštete napustiti ruske klubove i potpisati za neke druge inostrane klubove.

Vjeruje se da bi se to odnosilo samo na period do ljeta, kada bi ponovo bio aktivan ugovor koji igrač ima s ruskim timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi