Ukrajinac jučer odbio da igra za Zenit

Za njega je karijera u Rusiji gotova

Ukrajinac jučer odbio da igra za Zenit

Edmir Škorić

Zbog ruske invazije na njegovu zemlju, ukrajinski nogometaš ne želi da igra za ruski Zenit.

Yaroslav Rakitskyi je nedavno sjedio na klupi Zenita u revanšu play-offa Evropske lige protiv Betisa. Bilo je to istog dana kada je počeo rat u Ukrajini, no jučer Ukrajinac nije želio da nosi dres svog tima.

On se solidarisao sa svojim zemljacima, te je odlučio da ne ostane imun na dešavanja u Ukrajini koja je već pretrpjela velike štete i ostala bez mnogo svojih ljudi, dok su stotine hiljada građana morali da odu u susjedne zemlje kako bi preživjeli pakao koji ih je snašao.

U Rusiji se prvenstvo neometano odvija iako je isto u Ukrajini jasno prekinuto, a Rakitskyi, koji je bio standardan igrač Zenita u prethodne tri godine, odbijao je da obuče dres jučer u duelu protiv Rubin Kazana.

Zenit je slavio s 3:2 golom Ivana Sergeyeva u 92. minuti i sada je preuzeo vrh tabele od moskovskog Dynama. Tim iz St. Petersburga ima 41, a Dynamo 39 bodova.

Podsjetit ćemo da su ruskim sportskim savezima, klubovima i općenito sportistima proteklih dana uvedene žestoke sankcije zbog napada njihove vojske na Ukrajinu, a najrigoroznija bila je FIFA koja je Ruse suspendovala sa svih takmičenja, dok je UEFA zabranila nastupe ruskim timovima u njenim takmičenjima.

Top Komentari

plemic
trebao si igrati, i zavaliti autogol. haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti