"Navijao sam za Finsku, Ukrajina sada treba dokrajčiti Bosnu"

Izjava koja izaziva pažnju

"Navijao sam za Finsku, Ukrajina sada treba dokrajčiti Bosnu"

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će zavjesu na još jedne neuspješne kvalifikacije staviti domaćom protiv Ukrajine. 

Porazom od Finske (1:3) Zmajevi su ostali bez šansi za baražm, dok Ukrajincima odgovara samo pobjeda i to za što više golova razlike.

Zmajevi su odigrali zaista razočaravajuće protiv Finaca te su upisali zaslužen poraz u jednoj od ključnih utakmica posljednjih godina.

Taj susret se s dosta pažnje pratio i u Ukrajini, a interesantni su komentari tamošnjih novinara pred duel na Bilinom polju.

Izvjesni Igor Tsyganik je kazao kako je navijao za Finsku protiv Bosne i Hercegovine te da sutra Ukrajinci trebaju dočekati bh. nacionalni tim.

"To je bio najbolji rezultat za nas. Navijao sam za Finsku jer bi nam bilo teže pobijediti motivisanu Bosnu negu trenutno. Imamo velike šanse za pobjedu", rekao je on.

Oglasi

"Francuska može okupiti 10 reprezentacija sposobnih da pobijede Finsku, a i rezervesti će htjeti da se dokažu."

"U takvoj situaciji Ukrajina ima najbolju situaciju, trebamo dokrajčiti Bosnu, a da Francuska ne izgubi od Finske. Sve je u našim rukama", poručio je Tsyganik.

Ivaylo Petev je na press konferneciji izjavio da će BiH igrati u promijenjenom sastavu, međutim izjava Luke Menela da se ne treba igrati s ugledom reprezetnacije trebaju biti prava opomena da se susret s Ukrajincima shvati maksimalno ozbiljno i osvjetla obraz.

Na oprez je pozvao i selektor Ukrajine Oleksandar Petrakov koji je bio umjeren na press konferenciji kazavši da će utakmica biti itekako teška.

"Bit će teška utakmica, iako će biti kombinovani sastav reprezentacije BiH, gdje će se mladi igrači htjeti dokazati. Biće nam mnogo teško sutra igrati", poručio je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uoči ove utakmice Ukrajina ima devet, a BiH sedam bodova. Ukoliko Zmajevi izgube ostvarit će najslabiji bodovni učinak otkako naša zemlja igra kvalifikacije za velika takmičenja, upravo taj podatak bi trebao motiv našim fudbalerima da odigraju dobar meč.

Susret na Bilnom polju igrat će se od 20:45. Ukrajinska selekcija će imati podršku od oko 200 navijača, a bit će interesantno vidjeti kakav će biti odziv ljubitelja bh. reprezentacije nakon razočaravajuće partije protiv Finske.

Top Komentari

Zoilomas
On bi navijo i za sejtana protiv BiH
15 2
EmirEmir111
Nemojte nas, imamo i mi mater :)
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi