"Nažalost, moramo se ubrzo oprostiti od Demirovića"

U St. Gallenu svjesni situacije

"Nažalost, moramo se ubrzo oprostiti od Demirovića"

Edmir Škorić

Trener švicarskog St. Gallena Peter Zeidler svjestan je da ostaje bez jednog od najboljih igrača tima.

Ermedin Demirović, bivši mladi bh. reprezentativac, postigao je devet golova na 16 mečeva i drugi je najbolji strijelac lige. Iako u St. Gallenu smatraju da bi bilo dobro imati Demirovića u svojim redovima, svjesni da ga ubrzo gube.

"Ono što se događa s Demirovićem je nevjerovatno. Do danas je postigao devet golova i drugi je najbolji strijelac lige. Međutim, nažalost, od njega ćemo se morati oprostiti jer je u vlasništvu Alavesa, a sada ga žele jedan klub u Francuskoj i Njemačkoj", rekao je Zeidler.

Iako on nije želio da otkriva imena klubova, jasno je da se radi o St. Etienneu i Freiburgu, a spominjali su se još Stuttgart, Metz, pa i splitski Hajduk, koji je ipak odustao od bh. napadača zbog njegove cijene.

Demirovića čeka povratak u Španiju, ali izvjesno je da će ga Alaves prodati, samo još nije pozanto gdje će nastaviti karijeru. St. Gallen je već pronašao zamjenu za njegta u vidu mladog Sofianea Diopa, člana Monaca, koji ima 19 godina.

Top Komentari

Adnanos
Hajduk Split ma moze i u Zelju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi