RMC Sport: Demirović je prioritet St. Etiennea

Nastavljaju se špekulacije o mogućem transferu

RMC Sport: Demirović je prioritet St. Etiennea

Pandemija novog koronavirusa je prekinula sjajnu sezonu mladog bh. napadača Ermedina Demirovića u švicarskom St. Gallenu.

21-godišnji špic je bio u odličnoj formi i privukao pažnju većeg broja klubova na sebe.

Pominjali su se i klubovi iz Njemačke, da bi se u posljednje vrijeme najviše pričalo o interesu francuskih ekipa, Metza i St. Etiennea.

Već nekoliko dana se špekuliše da je sada St. Etienne najozbiljniji u namjerama da u svoje redove dovede talentovanog bh. napadača koji je i dalje pod ugovorom sa španskim Alavesom (u St. Gallenu je na posudbi).

I trener St. Gallena Peter Ziedler je nedavno potvrdio da za Demirovića postoji interes St. Etiennea, a sada francuski RMC Sport tvrdi ne samo da su "Sveci" zainteresovani za bh. fudbalera već da je on prioritet kluba sa stadion Geoffroy-Guichard na ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da li će Ermedin Demirović karijeru zaista nastaviti u redovima desetostrukog prvaka Francuske, ostaje da se vidi.

Inače, mladi bh. napadač je ove sezone odigrao 16 utakmica za St. Gallen u švicarskom šampionatu i postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi