Ne bodi se s rogatim: Schalke suspendovao Meyera zbog sporne izjave

Brzo stigla kazna

Ne bodi se s rogatim: Schalke suspendovao Meyera zbog sporne izjave

Njemački bundesligaš Schalke odlučio je suspendovati Maxa Meyera do kraja sezone.

Nakon što je 22-godišnji veznjak za Bild izjavio da iz Schalkea odlazi jer ga vodstvo kluba maltretira, stigla je brza kazna i Meyer je suspendovan do kraja sezone.

To istovremeno znači i da je njemački reprezentativac na neslavan način završio svoju devetogodišnju karijeru u Schalkeu, koji će po isteku sezone napustiti kao slobodan igrač.

"Ne možemo tolerisati takvo ponašanje i takve izjave. Razočaran sam Meyerovim optužbama koje nisu istinite", rekao je sportski direktor Schalkea Christian Heidel, kojeg je mladi fudbaler posebno okrivio u svom obraćanju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nikada se nisam brinuo o novcu, on mi nije problem. Da jeste, prihvatio bih Schalkeovu ponudu i potpisao bogati ugovor. Jednostavno, nisam želio ostati u Schalkeu zbog gospodina Heidela, jer imam osjećaj da me maltretira. To je sve", riječi su zbog kojih je Meyer kažnjen.

Vjerovatno je Schalke i novčano kaznio svog još uvijek aktuelnog fudbalera, ali te informacije trenutno nisu dostupne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi