"Ne, James me ništa nije pitao, jednostavno je moja odluka da ga izostavim iz tima"

Selektor Kolumbije bez dlake na jeziku

"Ne, James me ništa nije pitao, jednostavno je moja odluka da ga izostavim iz tima"

E. Škorić

Ranije je bilo glasina kako je James Rodriguez tražio od kolumbijskog selektora Carlosa Queiroza poštedu, no ovaj tvrdi da je to isključivo njegova odluka.

Zvijezda Real Madrida nije na popisu igrača Kolumbije za nadolazeće utakmice, a Queiroz je objasnio zašto.

"Neki su rekli da je James tražio da ne dođe, ali to nije istina. Nikad mi se nije dogodilo da je igrač nešto tako tražio od mene. Odluka je prirodna, moja je. Igrači koji su ovdje odgovaraju ciljevima koje imamo", rekao je Queiroz novinarima.

"Sam donosim odluke o kojima prethodno razmišljam. Ponekad mu u tome pomažu moji asistenti, a razgovaram i sa ostalim članovima reprezentacije, no u konačnici sam donosim odluke koje se tiču mog tima", dodao je.

Osim Jamesova odsustva, Queiroz se osvrnuo i na Radamela Falcaa koji je neuspješno startao u Galatasarayu, ali koji ima otvorena vrata u reprezentaciji.

" Ne smijemo žaliti što jednog ili drugog nema tamo. Ne možemo zadržati najvažnije reference svakog tima. Moramo nastaviti tražiti budućnost. Kad Kolumbija izađe na teren, oni su oni koji predstavljaju tim, a ne oni koji nisu tu. Ako ne znate za igrače, ne znate za nogomet. Falcao je nakon Brazila na Svjetskom prvenstvu 2014. godine bio u samo 55% poziva . To je zbog povreda ili tehničkih odluka".

Kolumbja 12. oktobra dočekuje Čile, a tri dana kasnije gostuje Alžiru u prijateljskim mečevima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi